Hoppa till sidans innehåll
Foto: Viktor Ljungstrom

Vinst för HF Somby/Skövde mot Kv IK Sport

14 OKT 2020 23:07
HF Somby/Skövde vinner onsdagskvällens match mot Kv IK Sport 20-17 (13-14).
  • Skapad: 14 OKT 2020 23:07

Jämn första halvlek

HF Somby/Skövde vinner onsdagskvällens match där motståndarna Kv IK Sport har ett bra försvar och målvaktsspel av Jessica Källgren. HF Somby/Skövde trycker på men har svårt att få ett övertag och få bra avslutnings lägen.

HF Somby/Skövde startar bra och ledningen 3-1 var där därefter Kv IK Sport kan gå till ledning 9-7. HF Somby/Skövde kommer tillbaka och har 13-13, dock gör Kv IK Sport 13-14 vid 29.52 och går till pausvila med resultatet.

HF Somby/Skövde starkare i andra halvleken

Första 6 minuter är jämn till 32.24 där HF Somby/Skövde ett litet ryck och kan gå till ledningen med 22-17 och det främst genom ett bättre försvarsspel och och Annie Linder får tag på ett flertal avslut från Kv IK Sport.

HF Somby/Skövde håller övertaget då Kv IK Sport spelar tuffare och drar på sig 4 utvisningar och HF Somby/Skövde och får fördel i anfallsspelet och får till det i kontringsspelet.

Fanny Eriksson säger till SLA

– Vi får inte alls till det så som vi vill i första halvlek. Vi följer inte det vi har avtalat helt enkelt. Det är en irritationen i att man vill så mycket mer, säger Somby-tränaren Fanny Eriksson.

Med 13–14 på resultattavlan i paus pratade Somby om vikten av ett enkelt spel.

– Vi bröt ner det och försökte bara göra det så enkelt som möjligt, bakåt att ligga lågt, framåt att hålla bolltempo, säger Eriksson.

– Superskönt. Jag är stolt över tjejerna, säger Somby-tränaren och summerar inledningen på säsongen:

– Jag tycker absolut att vi ska vara nöjda med inledningen, vi har ändå tagit tre poäng och är obesegrade på hemmaplan. Vi får det tufft nu i början med tanke på att det är första seniormatcherna för de flesta. Men det är bara att kriga på och jag tror att vi kommer att se starkare ut efter jul när vi kör returmatcherna.

Matchfakta: HF SOMBY/SKÖVDE–KV IK SPORT 27–20 (13–14).

Målskyttar: HF Somby/Skövde: Natalie Wästefors 8, Tindra Sahlin Wallenius 5, Melina Pilav 3, Frida Halldin 3, Sofia Berggren 3, Fanny Lindström 2, Vanessa Samuel 2, Alice Nilsson.

Målskyttar: Kv IK Sport: Sofie Larsson 6, Alice Lannermalm 5, Ida Abrahamsson 3, Wilma Lord 2, Miriam Bouizgarne, Jennifer Harbeck, Alicia Nilsson och Izabella Syversen.

Utvisingar 4x2 min.

Matchens lirare: HF Somby/Skövde Annie Linder och Kv IK Sport:Jessica Källgren

Domare: Annie Eriksson och Helena Johansson.

Matchprotokoll

Arbetsprotokoll

Resultat/Tabell

Skribent: Cege Elfwering
E-post: Adressen Gömd

HF Somby/Skövde
Skaraborgsgatan 18
54150 Skövde
Telefon: 0500487317
E-post: This is a mailto link
Somby IOL

Stöd HF Somby/Skövde

Handla i vår webbshop
http://webshop.skovdehf.se 

Skövde HF:s webbshop